Abonnementsartikel

Regeringen arbejder for at genmodificerende teknologier som CRISPR skal kunne udnyttes i EU. Udviklingsvirksomhederne mener det er på høje tid imens Økologisk Landsforening kæmper imod.

Med Rasmus Prehn som underskriver har den danske regering den 8. juni overfor Folketingets Europaudvalg tilkendegivet, at man nu arbejder aktivt for at EU skal ændre sine GMO-regler, så det fremover bliver muligt også for danske udviklingsvirksomheder at gøre brug af eksempelvis CRISPR og andre forædlingsteknikker, der i årevis har været tilladt i andre regioner i verden.

EU Kommissionen har overfor medlemslandene foreslået en ændring i de nuværende regler, og det sker blandt andet med baggrund i, at regioner som Asien og Nordamerika er kommet rigtig langt i udviklingen af nye produkter med udgangspunkt i de moderne GMO-teknologier (NGT). Og eftersom nye genomteknologier benyttes i mange produkter, der allerede nu kommer ind på det europæiske marked, så mener man fra regeringens side, at tiden er kommet til, at også EU-baserede virksomheder skal have mulighed for at tage del i udviklingen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.