Abonnementsartikel

Regeringens lovforslag om forbud mod minkproduktion mødte i dag skarp kritik fra oppositionen - både fra DF, Venstre, Konservative og Liberal Alliance gik hårdt til Socialdemokratiets fødevare- og dyrevelfærdsordfører Anders Kronborg.

Erling Bonnesen kaldte regeringens lovforslag L77 om forbud mod minkavl for noget makværk.

Anders Kronborg, Socialdemokratiet, stod for præsentationen af lovforslaget og tog tæskene for fødevareminister Mogens Jensen om det roede sagsforløb og mangel på lovhjemmel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det må være forfærdelig at være ordfører og stå til ansvar for det lovbrud, der i øjeblikket er i gang, sagde Erling Bonnesen, landsbrugsordfører for Venstre.

Også DF var hård i sin kritik.

- Det er den mest forfærdelige lovforslag, jeg har været ordfører for. Socialdemokratiet er i fuld gang med at smadre et helt erhverv, sagde Lise Bech, landbrugsordfører for DF.

Regeringen har på ulovligt lovgrundlag pålagt landets minkavlere at slå alle mink i Danmark ned. Det nye lovforslag skal give regeringen en lov i hånden, der gør det muligt at forbyde alle former for minkavl frem til 31. december 2021.

Men regeringen får ingen opbakning fra de blå partier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Venstre var skarp i sin kritik af regeringen.

- Vi fik at vide, at Nordjylland var det nye Wuhan, men flere eksperter er uenige i den påstand, næsten hver dag kommer der nye meldinger, der går i mod det udsagn, sagde Erling Bonnesen.

Både Venstre og DF meldte klart ud under debatten i Folketinget, at begge partier stemmer imod.

Både ordførerne fra støttepartierne SF, Radikale og Enhedslisten var på talerstolen og talte for lovforslaget. Men fra alle sider var der krav om, at lovgivningen skal være på plads. Alle tre partier afventer den redegørelse om forløbet der kommer på onsdag.

Flere ordfører gik hårdt til både Enhedslisen omkring mangel på lovhjemmel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både SF, Radikale Venstre og Enhedslisten gav oppositionen ret i at lovene skal overholdes.

- Selvfølgelig skal ministre overholde loven. Men nu handler det om L77 og så kan vi tage den anden del på et andet tidspunkt, sagde Enhedslisten.

Enhedslisten repræsentant sagde fra talerstolen, at det ser meget sort ud for fødevareministeren.

I øjeblikket er partierne i gang med forhandlinger om erstatning til minkavlerne.