Abonnementsartikel

Ifølge den danske leverandør er maskinerne noget kraftigt grej, som skal være et alternativ til traditionelle traktorer.

Skovmek har indgået aftale med franske Plaisance Equipment om import og salg af stortraktorer, neddelere og stubfræsere i Danmark.

Indehaver Anders Gundtoft, Skovmek ApS, ser frem til at tilbyde de specialbyggede traktorer til de danske skoventreprenører som et stærkt alternativ til de traditionelle traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser et hul i markedet af store traktorer til specialopgaver som neddeling, stubfræsning og flishugning, hvor man i dag ombygger traditionelle traktorer med vendeudstyr og jernafskærmning til at klare dette. Plaisances traktorer er opbygget på en jernramme, og har ingen plastikskærme. Samtidigt har de en kabine med god komfort, som vender rigtigt i forhold til kørselsretningen i skoven. Generelt ser vi Plaisances traktorer som stærke, enkelt opbygget og uden overflødig elektronik og fejlkoder, siger Anders Gundtoft.

rich-media-2
Plaisance Variotrac 300 monteret med kran og neddelere til rydning af skov og buskads. Pressefoto.

Udover traktorerne, som både fås på hjul og bælter i størrelser fra 180 til 800 hk, producerer Plaisance også redskaber. Redskabsprogrammet, som også kan benyttes på almindelige traktorer, omfatter neddelere til grene/træer, stubfræsere til fræsning af trærødder, stenfræsere til neddeling af sten, beton og andre slags vejmateriale.

Udover de forskellige typer af fræsere fås traktorerne med en fabriksmonteret kran. Kranen har en styrke, der kan håndtere et fræserhoved til neddeling af træer og buske, for eksempel langs motorveje. Kranen kan dog også anvendes til blandt andet fældningsopgaver eller madning af en flishugger.

- Der er gang i skovbranchen i alle ender af landet, og vi ser et stigende behov for tilpassede maskinløsninger, som passer nøjagtigt til kundens opgaver. Det gælder ikke bare effektiviteten, men også skånsomheden overfor skoven og den natur, som efterlades, er kommet i højsædet. Her mener vi, Plaisances traktorer passer godt ind med deres brede udstyrsprogram, slutter Anders Gundtoft