Arbejdsmiljøkonferencen er den anden af sin slags dedikeret til de grønne erhverv. Den første blev med stor succes afholdt i 2018, hvor mere end 300 personer deltog, skriver Gartneri-, Land- og Skovbrugets arbejdsgivere i en pressemeddelelse. Konferencen byder på inspirerende oplæg og workshops, hvor deltagerne selv vælger de aktiviteter, der er mest interessante eller relevante for den enkelte. Så er du landmand, gartner, skoventreprenør, anlægsgartner, entreprenør eller har en anden tilknytning til de grønne erhverv, må du ikke gå glip af denne mulighed for at blive klogere på dit arbejdsmiljø.

Der er mange udfordringer

I de grønne erhverv har der traditionelt været mange alvorlige ulykker eller nedslidende fysisk arbejde. Men trivsel og godt psykisk arbejdsmiljø er også emner, der er vigtige at forholde sig til. Derfor har konferencen en bred pallette af oplæg og workshops inden for mange forskellige emner, som kan inspirere, motivere eller give ny viden til deltagerne. Viden som deltagerne kan tage med sig hjem i det daglige arbejdsmiljøarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På konferencen kan man blandt andet høre oplæg om arbejdsglæde, forebyggelse af ulykker, få viden om sundhed og ergonomi, møde organisationerne bag konferencen og få en snak med leverandører af maskiner og sikkerhedsudstyr. Derudover har vi inviteret Søren Kryhlmand, direktør for Arbejdstilsynet, til et oplæg og debat om fremtidens Arbejdstilsyn. Dagen sluttes af i selskab med skuespiller og foredragsholder Jens Arentzen, som vil runde dagen af med et levende og underholdende, men også seriøst oplæg om den gode kommunikation og nærvær, og hvad det betyder for relationerne på en arbejdsplads.

- Når vi har valgt Den gode Arbejdsplads som overskriften på vores konference, så skal det forstås i bred betydning, fordi den gode arbejdsplads er en arbejdsplads, hvor medarbejderne ikke kommer til skade i en arbejdsulykke eller bliver langtidssygemeldte på grund af stress eller nedslidning. Det handler også om, hvordan man kan fastholde gode medarbejdere og elever på arbejdspladsen. Vi har desuden en stor udfordring med at få nedbragt ulykkesstatistikken særligt på landbrugsområdet. Derfor præsenterer vi også et helt nyt lyd-værktøj på konferencen, som griber forebyggelsesarbejdet an på en ny måde. Det er vores mål, at få arbejdsmiljøet højere på dagsordenen, og det skal simpelthen i højere grad italesættes i virksomhederne i det daglige. Derfor henvender arbejdsmiljøkonferencen sig til alle, der arbejder i de grønne erhverv. Vi har fået fat i nogle af de bedste oplægsholdere og fagpersoner inden for området, og vi har forsøgt at skrue et program sammen, der er relevant for alle., siger HR- og arbejdsmiljøchef i GLS-A, Anne Marie Hagelskjær Smit.

Arbejdsmiljøkonferencen finder sted onsdag den 4. marts 2020 i Odense Congress Center. Tilmelding er nødvendig.