Mandag aften den 25. november vil fødevareminister Mogens Jensen (S) debattere med landbruget ved et stormøde hos GEFION-VKST i Sorø. Mødet er det første af fire stop på en danmarksturné af debatmøder.

Flere hundrede landmænd ventes at møde frem for at høre nærmere om regeringens planer for landbruget og samtidigt stille spørgsmål direkte til ministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som fødevareminister vil jeg gøre mit allerbedste for at passe godt på Danmarks landmænd og fødevarevirksomheder. Jeg glæder mig derfor meget til at høre om både løsninger og udfordringer direkte fra erhvervet, siger ministeren.

Mogens Jensen vil først præsentere regeringens initiativer for landbruget og derefter deltage i en debat med spørgsmål fra salen sammen med formand for Landbrug og Fødevarer Martin Merrild. Og der er nok at debattere:

- Vælgerne har givet regeringen et klart mandat til at trække Danmark i en grønnere retning. Landbruget spiller en nøglerolle i den målsætning, og det glæder jeg mig til at debattere med landmændene, siger Mogens Jensen.

De tre resterede stormøder holdes den 9. december i Aabybro, den 13. januar i Herning og den 3. februar i Agerskov.