Hvordan kører den nye Fendt Vario 942, og kan Dal-Bo's TriMax 630-stubharve gøre et ordentligt stykke arbejde? Vil man gerne have svar på disse spørgsmål kunne det være en ide at holde sig til, når Fendtforhandleren TBS og redskabsspecialisten Dal-Bo demonstrerer maskinerne forskellige steder i Jylland.

Det foregår efter drop-in-princippet. Den første demonstration finder sted fredag den 20. september i Grindsted, og næste gang man kører er tirsdag den 24. september i Breth.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra 246 til 415 hk

Den nye stortraktor Fendt Vario 942 udvikler 415 hk, og den vil der blive mulighed for at få afprøvet sammen med mellemkklasse-modellen Vario 724. Den udvikler 246 hk og skal prøve kræfter med stubharverne.

Deres harvetænder er fordelt på 3 rækker med 27 cm's tandafstand og en harvedybde fra 5-30 cm. Harverne er udviklet til store mængder halm og afgrøderester, for med en rammehøjde på 85 cm stopper de ikke til. For at sikre harvetænderne kan TriMax udrustes med 2D­udløser, så harvetænderne ikke skades ved påkørsel af jordfaste sten.

- Som det er tilfældet med Fendt Vario 942 er der ikke mange, der har set den bugserede TriMax 630 i arbejde. Modellen blev første gang vist på Agritechnica 2017, så også her er der noget nyt at se, oplyser Martin Geiser fra TBS.