Lyt til artiklen:

Alle kan køre Fendt-traktor, men pilotkursus skader ikke

00:00
Hastighed: ???x
01:47

- Alle kan køre en Fendt-traktor, men det skader bestemt ikke at bruge en dag på et af vores pilotkurser.

Sådan skrev Fendt-forhandleren TBS, da de inviterede deres kunder på kursus.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nu kan 250 Fendt-piloter så kører ud til forårsarbejdet med ny viden, efter de har været på pilotkursus hos forhandleren TBS. Fordelt over 12 kursusdage har kunderne været inviteret på tre forskellige kurser.

- Det har været hårdt, for man er på, når først kurserne kører, men det er også ekstremt givende for os at møde chaufførerne, så vi både kan udveksle erfaringer og nørde lidt med detaljerne, siger Jørgen Thing, der var en af instruktørerne fra TBS i Holstebro i en pressemeddelelse.

Undgå dyre tomgangstimer med autoSTOP

Se også:

Undgå dyre tomgangstimer med autoSTOP

De tre forskellige kurser har taget udgangspunkt i, hvilken Fendt-terminal chaufførerne kører med, og hvor erfarne de er. Udover en grundig teoretisk gennemgang har kursisterne også været ude at køre i marken, hvor mange deltagere havde valgt at tage deres egen traktor med.

- Det er mit indtryk, at den praktiske del er meget vigtig for deltagerne. Mange husker bedst gennem fingrene, så når man med teorien i frisk erindring får trykket lidt på terminalen og kørt med traktoren, så husker de fleste det hele ekstra godt, siger Gert Jensen, der er instruktør fra TBS i Starup.

rich-media-3
Kurset var en blanding af teori inden for og praktiske øvelser udenfor. (Foto: TBS)

Han har afholdt Fendt-pilotkurser i mange år og mærker tydeligt forskel på, hvilke emner der interesserer chaufførerne over tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første år handlede det hele meget om indstillingen af selve traktoren og dens parametre, nu er der meget mere fokus på Smart Farming, GPS, præcisionsdyrkning, mulige besparelser og dataudveksling, så der er styr på dokumentationen til myndighederne.

rich-media-5
Teorien blev testet i marken. (Foto: TBS)