Når Landsskuet i Herning åbner i dag er det med to produktnyheder. Yding Smedie & Maskiner viser en helt ny zapper ved navn Xpower samt den CO2-neutrale markrobot Farmdroid.

Yding Smedie & Maskiner har netop indgået en aftale om forhandlingen af den spritnye zapper med producenten Agxtend.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er på et tidligt stadie i processen, hvor vi skal have de allerførste zappere ud at køre. Der er tale om et velafprøvet produkt og vi ved, at mange af vores kartoffelproducenter har brug for et alternativ til nedsprøjtning af kartoffeltoppe før høst, siger direktør Jeppe Rasmussen, Yding Smedie & Maskiner.

Men den nye XPower kan andet end det. Den kan også bruges til egentlig ukrudtsbekæmpelse i rækkeafgrøder. I modsætning til manuel eller mekaniseret rensning er der med Xpower ingen bevægelse af jorden og planterne forbliver også urørte. Både store og små, høje og lave kulturer kan behandles med strømmen fra Xpower. Energien produceres af maskinens egen generator og virker helt ned i rødderne.

- Med Xpower opnår man samme effekt på planten som med glyphosat, bare uden at bruge det, fortæller Jeppe Rasmussen.

Smart landbrug

I år har Yding Smedie & Maskiner også robotten Farmdroid med på Landsskuet. Robotten er 100 procent CO2-neutral og er først i år introduceret på markedet. Farmdroid kører på solceller og både renser og sår afgrøder uden fører eller overvågning. Yding Smedie & Maskiner forhandler robotten og er partner i videreudviklingen af den. Allerede i år kører 12 robotter i danske roe- og rodfrugtkulturer.

De to produktnyheder er blot en del af Yding Smedie & Maskiners brede program. På Landsskuet udstiller virksomheden også andet spændende grej. Det gælder blandt andet kartoffelmaskiner fra Dewulf, den prisbelønende Optiweeder kamrenser samt strigler fra Einböck og kamerateknologi fra Garford.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er også Tanco wrappere og vogne fra tyske Bergmann og meget mere. Så kom og kig, lyder opfordringen fra Jeppe Rasmussen.