Der er for meget løndumping i Danmark, mener man hos det parti, som meget tyder på vil have landets næste statsminister på valgkortet 5. juni.

Socialdemokratiet har fredag præsenteret deres udlændingeudspil. En stor del af udspillet er rettet mod arbejdsmarkedet, hvor løndumping og illegalt arbejdskraft i for eksempel byggeriet langt fra er uset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blikket er også rettet mod landbruget. Der har ved flere lejligheder været ballade om landbrugspraktikantordningen. Seneste udvikling var tidligere i denne uge, hvor udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) via en bekendtgørelse lempede kravene for ordningen. Lempelserne gælder fra 1. juni.

- Socialdemokratiet vil samtidig aflyse regeringens lempelse af landbrugspraktikantordningen, så det danske landbrug ikke åbnes for underbetalt arbejdskraft af bagvejen, står der i partiets udlændingeudspil.

Ministerens lempelser

Praktikanterne skal fremover fortsat være fyldt 18 år på ansøgningstidspunktet. Til gengæld hæves aldersgrænsen til 35 år i stedet for de nuværende 30 år.

Efter de nuværende regler skal praktikanten dokumentere at have bestået en anerkendt sprogtest i enten dansk, svensk, norsk, engelsk eller tysk. Efter de nye regler er der ingen krav til praktikantens sprogkundskaber.

Praktikopholdet skal lige nu supplere en uddannelse, som praktikanten er i gang med. Men fra første juni kan man også være færdiguddannet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Praktikopholdets længde går fra maksimalt 12 måneder til 18 måneder efter 1. juni.