Natten til torsdag den 16. maj har der været fem tilfælde af tyveri af blandt andet GPS-udstyr fra bedrifter i det midtjyske. Nærmere bestemt nord for Herning, hvor tyve blandt andet er løbet med kemi, ATV, værktøj og GPS-udstyr fra John Deere og AG Leader.

- Det er hammer irriterende, fortæller Christian Westergaard, den ene part af samarbejdet 'Westergaard og Poulsen', som tilsammen driver 500 hektar planteavl ved Sunds, som fik stjålet to GPS-systemer fra aflåst maskinhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har både lås og alarm på vores maskinhus, så det er mig en gåde, hvordan det kan finde sted, fortæller han.

Tyvene er brudt ind af et vindue i katinen, og derfra fået adgang til maskinhuset, hvor man har afmonteret en John Deere GPS-hat samt en AG Leader GPS-hat.

rich-media-2
Christian Westergaard er rigtig træt af, at der til trods for alarm og lås ikke lykkes at holde tyvene på afstand. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

- Tyvene har på en eller anden måde fået slået alarm-systemet fra, og det eneste politiet har kunne se, er nogle kondisko, som spor i maskinhuset. Det er meget frustrerende, fortæller en fortvivlet Christian Westergaard.

Der er desuden også forsvundet el-værktøj og fastnøgler fra bedriftens værksted.

Også motorkøretøjer

Hos Lars Olesen, på bedrifte Olsenbanden, ikke langt fra Christian Westergaard, er der også forsvundet GPS'er i nattens løb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Klokken 23, da den sidste traktor kørte i maskinhuset efter at have flyttet vandingsmaskine, var der ikke spor af fremmed, men her til morgen var der forsvundet tre GPS-antenner og to skærme, fortæller Lars Olesen.

Der er også her tale om John Deere GPS-udstyr.

- Desuden er der også stjålet en ATV samt en trailer, og en nøgle fra en John Deere Gator, fortæller Lars Olesen.

Han er dog midlertidigt glad for, at man for ikke så længe siden har fået taget en back-up af alt markdata fra GPS-skærmene til onlineportalen myjohndeere.com.

Tyvene er også løbet af sted med en computer, som tyvene muligvis har troet var til overvågningskamera.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hos vores nabo, som også har haft besøg, havde de også stjålet computeren, som rent faktisk var til overvågningsudstyret, fortæller Lars Olesen.

I alt er der forlydning om fem bedrifter, som har haft uventet besøg. Foruden GPS-udstyr er der også blevet stjålet kemi fra flere bedrifter.