Nu er den gal igen, fristes man til at skrive.

Endnu en maskinstation er ramt af tyveri af udstyr for mange hundred tusinde kroner - men denne gang er der ikke kun blevet stjålet John Deere-GPS'er - der er også blevet taget Samson Agro computere til gyllevogne, og det hele er sket fra et aflåst værksted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Alt udstyret var gemt i aflåst værksted. Den svenske maskinstationsejer er fortvivlet - hvad kan vi ellers gøre for at forhindre tyveri af vores udstyr?

Natten til onsdag den 29. januar var der tyve på spil i nærheden af Stokholm i Sverige, hvor blandt andet BR Håkansson Entreprenard AB, som bor 14 kilometer nord for Enköping, og cirka 50 kilometer nordvest for Stockholm, har haft ubudte gæster i det aflåste værksted.

I marts 2019 havde samme maskinstation også besøg af tyve, som dengang også løb med John Deere-udstyr.

Denne gang er det dog også gået udover Samson terminaler.

- Tyvene er brudt ind i et aflåst værksted og blandt andet løbet med fire John Deere RTK-antenner, som var afmonteret fra traktorer og gemt væk, samt 4600-terminaler fra nyere John Deere-traktorer og endelig to Samson Agro SlurryMaster 8000-terminaler med tilhørende joystick og kontrol panel, fortæller Stefan Håkansson, som er indehaver af BR Håkansson Entreprenard AB.

rich-media-3
Tyvene er desuden løbet med Samson Agro SlurryMaster 8000-terminal og kontrolboks, som ses til højre i billedet samt John Deere 4600-terminaler, som ses til venstre i billedet. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

Flere besøg

Det er desværre ikke kun hos den svenske maskinstation, at tvyene har været på spil. Det svenske politi fortæller om indbrud nær Grillby, hvor tre komplette John Deere GPS-anlæg blev stjålet natten til mandag den 27. januar 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man føler sig opgivende. Hvad skal vi gøre, hvor vi afmonterer John Deere GPS'erne, har dem aflåst i værkstedet og tilmed har PIN-kode på, som skulle beskytte mod tyveri, spørger en fortvivlet Stefan Håkansson.

Han fortæller, at Politet i Sverige gør en stor indsats, men det kræver flere ressourcer, hvis tyveriet skal stoppes.

rich-media-5
Stefan Hånkansson fortæller, at Politiet har fået noget rigtig godt videomateriale at arbejde videre med.