Udvikling af nye egenskaber i fødevarer og foder kan være med til at mætte flere munde i fremtiden og nedsætte miljøbelastningen af verdens fødevareproduktion.

Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti nu afsat 25 mio. kroner, som over de næste fire år skal bruges til at understøtte den danske ingrediensbranche. Pengene er afsat som opfølgning på Vækstteam for ingrediensbranchens anbefalinger til regeringen fra januar 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opfølgningen er mundet ud i en ny regeringsstrategi med seks temaer og 14 initiativer.

- De danske ingrediensvirksomheder kan bidrage med at løse nogle fødevaremæssigt meget store udfordringer, som både handler om sundhed og miljøbelastning. Branchen forsker allerede i bæredygtige løsninger, der fx kan føre til produktion med lavere CO2-udledning. Den udvikling vil vi gerne understøtte i regeringen, og derfor afsætter vi nu 25 mio. kroner, som følger op på de anbefalinger, jeg modtog i januar, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

- Med regeringsstrategien støtter vi op om danske ingrediensvirksomheders eksportpotentiale, så Danmark i endnu højere grad kan være med til at understøtte en bæredygtig foder- og fødevareproduktion globalt. Jeg er særligt glad for, at vi med strategien også iværksætter en styrket markedsførings- og investeringsfremmeindsats over for udenlandske virksomheder, så de får øje på de gode investeringsmuligheder, der er i Danmark, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Pengene til regeringsstrategien skal bruges til at understøtte ingrediensbranchens udvikling, herunder godkendelser og markedsføringen af nye produkter, videreudvikle eksporten af ingredienser og tiltrække udenlandske investeringer.

Regeringen vil blandt andet etablere et ingrediensteam i Fødevarestyrelsen. Teamet skal udgøre en ?one-stop-shop? for ingrediensvirksomhederne og bistå dem med at finde løsninger på de udfordringer, som virksomhederne kan have, når det drejer sig om produktion af nye innovative ingredienser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den danske ingrediensbranche beskæftiger ca. 10.700 personer. Branchen eksporterer årligt for cirka 26,6 mia. kroner