Abonnementsartikel

Landbrugsstyrelsen har modtaget cirka 175 ansøgninger til ordningen Tilskud for skærpede fosforlofter på fjerkræ- og minkbedrifter. Landbrugsstyrelsen forventer ikke, at alle ansøgere kan få udbetalt tilskud.

Landbrugsstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at der er modtaget cirka 175 ansøgninger til ordningen Tilskud for skærpede fosforlofter på fjerkræ- og minkbedrifter, som kunne søges indtil 1. april. Styrelsen oplyser, at behandlingen af ansøgningerne er i gang, og en række landmænd, der er påvirket af reglerne i ny fosforregulering, får udbetalt kompensation i de kommende måneder.

Da der er afsat en samlet pulje på 2 millioner kroner, regner Landbrugsstyrelsen ikke med, at alle ansøgere får udbetalt tilskud. Det er dog forventet, at alle ansøgere får et svar i løbet af de kommende måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye regler om fosforregulering betyder, at der fra 1. august 2018 er indført skærpede fosforlofter i områder, der afvander til fosforfølsomme søer. Særligt fjerkræ- og minkbedrifter kan få øgede udgifter til at udbringe fosfor. Ord-ningen Tilskud for skærpede fosforlofter på fjerkræ- og minkbedrifter afhjælper udgifterne i en overgangsperiode.