Abonnementsartikel

Vi vinder kun som erhverv, hvis vi står sammen og nyder tillid fra samfundet omkring os, lød det fra formanden på årets generalforsamling.

Der blev ikke dvælet længe ved fortiden ved generalforsamlingen i LandboForeningen Midtjylland.

Selv om man må sige, at udfordringerne stod i kø for erhvervet i 2018 med tørke, vandløbsdiskussioner og BNBO-bekymringer med videre, var det fremtiden, mulighederne og de taktisk kloge træk, som prægede emnerne i årets beretning. Kernen er "Licence to produce".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lad nu være med at sprøjte ud over grøftekanterne, etablér nu det flydelag på gyllebeholderne forsvarligt og fravæn ikke grisene for tidligt.

Formand Frede Lundgaard Madsen

LandboForeningen Midtjylland.

- Det hele handler om samfundets accept af os og vores erhverv, og det får vi ikke ved at slås og kalde vores modstandere diverse ukvemsord, understregede formand Frede Lundgaard Madsen, som var på valg.

Han pegede på, at landbruget er nødt til at gå i dialog med det omkringliggende samfund. Også selv om man synes, det er svært, når folk pludselig reagerer negativt. Både formand og næstformand pointerede derfor, at den samfundsengagerede holdning skal gælde i hverdagen og hjemme på bedriften.

- Lad nu være med at sprøjte ud over grøftekanterne, etablér nu det flydelag på gyllebeholderne forsvarligt og fravæn ikke grisene for tidligt. Det giver os alle sammen et dårligt ry, lød det fra talerstolen.

De to pegede på, at klima, miljø, økologi, sundhed og biodiversitet bliver ved med at være i fokus i mange år frem, men også at alle de emner indeholder væsentlige dilemmaer, som både samfundet og landmændene er nødt til at forholde sig til og opnå kompromiser omkring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden blev genvalgt og bestyrelsen skulle efterfølgende suppleres med et par nye medlemmer. To mælkeproducenter fra den nordlige del af foreningsområdet meldte sig straks klar. Ligeledes var flere end tyve medlemmer parate til at gå ind i repræsentantskabet og lægge deres engagement.