For tiden flyder en masse medier over med budskaber om, at vi ikke bør spise kød, hvis vi vil værne om klimaet.

Men det er næsten ikke til at holde ud at høre på massernes hysteriske modstand mod stort set alt, hvad landbruget står for og beskæftiger sig med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meget af den modstand, vi møder - ikke mindst på de sociale medier - tager afsæt i dyb uvidenhed og deciderede vrangforestillinger om virkeligheden.

Den ene dag får vi at vide, at vi ikke er gode ved dyrene. Så forgifter vi drikkevandet. Og vores produkter - for tiden først og fremmest kød - er skadelige for klimaet. Og vi truer nærmest folkesundheden, selvom vores produkter er verdensberømte for høj kvalitet.

I et historisk perspektiv er der ikke noget nyt i, at frygten for dommedag misbruges af de skriftkloge til at skaber massefrygt. Dommedagsbudskabet er lige nu, at jorden går under på grund af klimaændringer, hvis vi fortsætter med at spise så meget kød, som vi har været vant til.

Lige nu bedømmes alt i et klimaperspektiv. En overophedning af kloden truer. For 40 år siden var det fossilt brændstof, der var det store klimaproblem. For det første var ressourcerne ifølge forskerne ved at blive udtømte. Det viste sig at være fuldstændig forkert. For det andet sagde de kloge hoveder, at afbrændingen af de fossile brændstoffer skabte så store problemer for solens stråler, at vi blev truet af en ny istid. Hvis vi da ikke forinden var blevet udslettet af en altødelæggende atomkrig.

Den slags dommedagsbudskaber skaber i uhyggelig grad nyreligiøst massehysteri, og der er ikke noget grundlæggende nyt i, at enhver tid har budt på nye varianter af dommedagshysteri og religiøs fanatisme med en tro på, at når bare vi opfører os efter de religiøse prædikanters anvisninger, kan vi redde jorden og vores sjæle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt for mange tror naivt på prædikanterne fra Danmarks Naturfredningsforening og de skriftkloge fra universiteterne, når de prædiker, at jorden snart går under, hvis vi ikke følger deres anvisninger. Og der er desværre ikke langt fra naiv accept af påstanene til mere fanatiske og inkvisitoriske tendenser hos den voksende menighed.

Der er brug for, at vi alle går op imod overtroen og udfordrer modstanden mod at spise kød.

Kød er godt. Det er sundt. Det indeholder bestanddele, som ikke kan erstattes af planter. Spis bøffen med god samvittighed. En dansk bøf er blandt verdens mest klimavenlige, hvis man skal gå ind på den meget snævre vurdering af vores fødevarer.