Formålet med dialogmødet er at finde punkter, som veganerne og landmændene er enige i.

- Der er helt sikkert noget, vi ikke kan blive enige om, men hvis vi kan finde frem til en række punkter, vi kan blive enige om, så kan vi flytte tingene, siger Agri Nords formand, Carl Christi-an Pedersen og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nødt til at lytte til de forbrugere, der fravælger kød i deres kost, for det er en stadig stigende forbrugerskare, og vi skal se, om vi kan imødekomme de forbrugere på en anden måde. Måske kan vi dyrke nogle af de planter, de har brug for.

Agri Nord fortsætter dermed en strategi, der blev søsat ved sidste års festival, hvor der var dialogmøde med Greenpeace i Agri Nords egne lokaler i Aalborg.

- I år har vi valgt at flytte mødet helt ind i centrum af byen for at komme så tæt på forbruge-ren som muligt, siger han.

Dyrenes stemme

Danmarks Veganske Forening var straks med på ideen om et dialogmøde, da lokalformand Sebastiaan Schlappi blev kontaktet af Agri Nord.

- Vi deltager, fordi det er vigtigt at give dyrene en stemme, og fordi animalsk fødevareproduk-tion er afhængig af millionvis af ubetalte arbejdere uden overenskomst: dyrene. Derudover er landbruget og produkterne herfra forbundet med store risiko for vores sundhed, miljø og kli-ma, siger Sebastiaan Schlappi og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi håber, at vi kan række folk en gulerod frem for pisken, og derved kan få folk til at genoverveje, hvem og hvad der påvirkes af den mad, vi spiser i Danmark.

Fredag13. september mødes formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, og formand for Danmarks Veganske Forening Aalborg, Sebastiaan Schlappi til et dialogmøde. Det sker fra klokken 15-16 i Kedelhallen i Nordkraft midt i begivenhedernes centrum under Aalborg Bæredygtighedsfestival.