Abonnementsartikel

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, håber på, at der bliver fundet endnu flere penge til jordfordeling.

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer kommer her med en reaktion på aftalen, som netop er blevet indgået mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken. Den nye aftale sikrer 150 millioner kroner til multifunktionel jordfordeling.

- Det her er en fin start. Men da vi fremlagde vores fælles udspil med Danmarks Naturfredningsforening om jordfordeling, efterlyste vi, at der blev sat 1 mia. kr. af til en start. Og det var da også mit indtryk under valgkampen, at politikerne bredt roste vores forslag, så jeg håber selvfølgelig, at man vil finde resten af pengene i en nær fremtid. Det her kan kun lykkedes med et tæt samarbejde mellem landmand, kommune og stat, siger Martin Merrild og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil nu opfordre vores landmænd til at tage fat i deres kommune og få en snak om, hvor der lokalt kan være potentiale i jordfordelinger. Det er vigtigt, at det sker på en ordentlig måde, hvor vi får byttet jord med store mængder af klimagasser ud til noget mere robust jord, hvor vores landmænd kan fortsætte deres produktion.