Mandatfordelingen med føring til rød blok er også registeret i L&F.

- Det er et tydeligt politisk skifte mod venstre i dansk politik. Det skift tager vi til efterretning i Landbrug & Fødevarer, siger Martin Merrild dagen efter valget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rød blok har efter valget 5. juni 91 mandater, mens blå blok kan mønstre 75 mandater.

I Landbrug & Fødevarer ser man muligheder i det nye politiske billede.

- Vi ser helst brede aftaler ind over midten, de er mest langsigtede og mest holdbare, det vil være oplagt med den mandatfordeling, partierne har fået, siger Martin Merrild.

På spørgsmålet om formanden kan forestille sig en SV-regeringen svarer han:

- Jeg deltager ikke i den bogstavleg, jeg kan bare konstatere, at partierne inde på midten har fået et godt valg og er gået frem. Vi tilskynder til brede forlig, siger Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommer gode ideer

Klima og bæredygtighed har fyldt en hel del i valgkampen. Formanden for L&F ønsker at udvide den dagsorden.

- Vi vil i landbruget gerne sætte os ned med den kommende regering og drøfte klima og bæredygtighed. Hvad kan vi i landbruget konkret gøre for klimaet og bæredygtighed? Vi byder ind med en masse ideer og faglighed, siger Martin Merrild.

Han understreger, at netop udfordringerne omkring klimaet ikke kun er en national udfordring, men i høj grad en global udfordring.

- Løsningerne skal helt klart findes global. Vi står overfor en stor udfordring med at skaffe fødevarer til en stadig voksende befolkning i verden. Det er noget vi bliver nødt til at have med i vores drøftelser om klima og bæredygtighed, siger han.