Den stigende efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft i landbruget gør, at Agroskolen nu tilbyder uddannelsen til Agrarøkonom som en fleksibel uddannelse, hvor medarbejderen arbejder i landbruget og uddanner sig på samme tid. Det betyder, at uddannelsen foregår på deltid - og fordeler sig over 2 år frem for et års fuldtidsstudie, som den ordinære uddannelse.

Undervisningen foregår som aften-, weekend- og selvstudie, samt online kurser der kan tages, når medarbejderen har plads i kalenderen. Det betyder, at dygtige medarbejdere nu kan læse videre uden at afbryde deres ansættelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Uddannelsen indhold vil være på akademi-niveau, men vil tage udgangspunkt i de samme faglige emner, som den ordinære Agrarøkonom - og derfor er der også på Flex Agrar fokus på økonomi, ledelse, strategi og udvikling.

Thorbjørn Kofoed, formand for LandboUngdom tror på, at den nye fleksible agrarøkonom vil blive taget godt i mod ude i erhvervet, fordi den tilbyder uddannelse til en helt ny målgruppe.

- Den fleksible agrarøkonom vil henvende sig til dem, der allerede arbejder i erhvervet, som gerne vil uddanne sig. Det ser jeg som en fordel, for det betyder at vi potentielt får endnu flere veluddannede ud i erhvervet, siger han.

Flere skal have mere uddannelse

Forstander på Agroskolen, Michelle Stærk mener ligeledes at den nye fleksible uddannelse på sigt bliver en fordel for erhvervet.

- Vi tror på, at den nye Flex Agrar giver en ny gruppe medarbejdere i landbruget mulighed for at læse videre - nemlig de, som ikke kan undværes på deres arbejdspladser, siger Michelle Stærk og påpeger samtidig, at de studerende derfor heller ikke skal klare sig på en SU, idet de fortsat får løn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye målgruppe betyder også, at det ikke er de elever, som allerede er i uddannelse og klar til at læse videre, som den nye Flex Agrar henvender sig til: de vil fortsat kunne tage deres uddannelse på de landbrugsskoler, der tilbyder det.

Den nye Flex Agrar er en forsøgsordning via Undervisningsministeriet, der som minimum løber de næste tre år.