Abonnementsartikel

Politik i EU handler i høj grad om landbrug. Mere end en tredjedel af EU's budget går til landbruget.

 

Politik i EU handler i høj grad om landbrug. Mere end en tredjedel af EU's budget går til landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom den danske regerings officielle politik går ind for en afskaffelse af landbrugsstøtteordningen, er venstremanden og EU-politikeren Niels Busk ikke enig med sine partifæller i Danmark Han kæmper for at bevare støtten blandt andet fordi landmændene er blevet pålagt så mange restriktioner, at erhvervet ikke kan betragtes som frit. Derfor må landmændene kompenseres, siger han.

Socialdemokraten Dan Jørgensen er helt uenig med Niels Busk om at bevare landbrugsstøtten. Den unge EU-politiker mener, at afskaffelsen af støtteordningerne kan vendes til Danmarks fordel.

- Vi skal og kan ikke konkurrere på pris. Det danske landbrug skal satse på kvalitet og nyskabelse. Og være fødevarebranchens svar Bang og Olufsen, siger han blandt andet.

Landbrugsraadets førstemand i Bruxelles, direktør Jacob Bagge Hansen opfordrer indtrængende landmændene til at gå hen og stemme den 7. juni.

- Beslutningerne i EU har stor indflydelse på den enkelte landmands hverdag. Derfor er det vigtigt, at landmændene stemmer til EU-parlamentsvalget, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere i Maskinbladet, der udkommer den 15. maj.

Se tv-indslag