Abonnementsartikel

TBS Maskinpower i Starup har købt aktiviteterne i Valtec i Gravens.

Jens Hansen fra TBS Maskinpower fortæller, at købet tager afsæt i to årsager. Dels ønsker TBS Maskinpower at udbygge sine aktiviteter indenfor skovbrugs-sektoren, og dels ser han forretningsmæssige muligheder i at sætte mere skub i salget af Valtra-traktorer i det syd/øst-yske område.

- Det er selvfølgelig lige sin sag at spørge en kollega, om ikke man kan købe hans forretning, selvom den ikke er til salg. Men folkene bag Valtec var åbne for ideen, og nu er handlen altså en realitet, fortæller han.

Flemming Tandrup fra Valtec kan sagtens se fordelene ved det nye ejerskab:

- Man kan vel kalde det et fornuftsægteskab, som har alle muligheder for at blive starten på et langt og frugtbart forhold. Vi har mange værdier og interesser til fælles, og vi supplerer hinandens kompetencer godt, fortæller han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bliver på adressen

Valtec fortsætter som et selvstændigt selskab, men TBS Maskinpower ejer alle aktier. Forretningen bliver boende på adressen i Gravens ved Kolding, og alle ansatte fortsætter uændret deres arbejde, så for dem bliver der ikke de store forandringer i dagligdagen.

- Valtec drives af dedikerede fagfolk, så det skal der bestemt ikke ændres på, slår Jens Hansen fast.

Han håber derimod, at der på sigt bliver plads til flere Valtra-specialister i teamet, når synergierne de to firmaer imellem for alvor realiseres. Efter hans mening er det forkert, at folk altid mener 'besparelser', når de siger 'synergi'. I Jens Hansens optik handler det om at udnytte hinandens stærke sider og veksle synergierne til endnu bedre kundeservice og stigende omsætning.

Et godt match i skov- og landbrug

TBS Maskinpower har allerede et team i Starup, som primært har fokus på salg og service af Fendt-skovtraktorer, flishuggere, hele maskinsæt og lignende. De får nu et større team af kolleger med speciale i skovtraktorer og redskaber til skovbruget at arbejde sammen med.

- Jeg er sikker på, det er et godt match, siger Jens Hansen.

- Vi har ét kundenetværk og teknisk indsigt i nogle fagområder. Valtec har et endnu større kundekartotek med skovfolk og teknisk ekspertviden på andre områder. Samlet set bliver det Danmarks - måske - stærkeste skovteam.

På landbrugssiden er det derimod TBS Maskinpower, der kommer med det største netværk og flest erfaringer, selvom Valtec gennem årene har solgt mange Valtra-landbrugstraktorer til områdets landmænd og været blandt Danmarks bedst sælgende Valtra-forhandlere.

- Også her kan vi få stor glæde af hinandens kompetencer, mener Jens Hansen, der også mener, at Fendts selvkørende sprøjter, finsnittere og mejetærskere er et godt supplement til Valtras traktorprogram.