Lyt til artiklen:

Skræddersyet skovsæt fra Valtec

00:00
Hastighed: ???x
02:53

Abonnementsartikel

"Skovens schweizerkniv" kalder Valtec dette skovsæt, som virksomheden i foråret leverede til Sydjysk Skovservice.

- Det er det største, vi har - og det tætteste, man kommer på en schweizerkniv til skoventreprenører, siger produktekspert Flemming Tandrup fra Valtec om et helt unikt skovsæt, Valtec for nylig leverede til Sydjysk Skovservice.

På grund af stor interesse for sættet bl.a. på facebook, havde Valtec fået lov til at låne sættet med til Langesømesse torsdag den 19. august, så interesserede ved selvsyn kunne se hele herligheden.

Sættet består af en ombygget Valtra T234 Direct med 16 tons Kronos 160 4WDM skovvogn og fire forskellige aggregater, hvoraf det ene i sig selv er en multifunktionsenhed. Sættet er velegnet til skovningsopgaver med vedproduktion for øje, fældning/sammenkørsel af energitræ og beskæringsopgaver med kran.

- Vi skal levere en mere til efteråret til en anden kunde, men den skal opbygges på en anderledes måde, da kunden laver mange forskellige opgaver. For eksempel skal den have kranen monteret på traktoren, modsat dette sæt, hvor kranen er på selve vognen, fortæller Flemming Tandrup.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Høj stabilitet

Vognen på Langesø er monteret direkte ind på traktorens bagaksel med en cylinder til midjelås, så traktor og vogn låses, når P-bremsen aktiveres. Derved fås en komplet "stiv" enhed med høj stabilitet under kranarbejde. Konstruktionen har også to hjælpe/styrecylindre, så sættet kan manøvrere smidigt, hvor pladsen er trang.

rich-media-1
Vognen er monteret direkte ind på traktorens bagaksel med en cylinder til midjelås. Foto: Torben Jastram.

Selve skovvognen fra Kronos er bygget op omkring en NAF boogie-aksel med direkte træk fra traktorens gearkasse og med mekanisk spærring for optimalt træk på alle hjul. Dertil er der også leveret Olofsfors Baltic soft-trac bånd for ekstra skånsom kørsel på sårbare områder. Kørslen med bånd er muligt, fordi vognens hjultræk er et navtræk.

Gripto-kran og andre redskaber

Foran på traktoren har Valtec placeret er ekstra hurtig og kraftig hydraulikpumpe godt beskyttet mod påvirkninger fra grene o.s.v. Den drives af traktorens motor og leverer op til 220 l/min. ved et tryk på 230 bar til kran og processor.

rich-media-2
Kranen er monteret forrest på vognen. Foto: Torben Jastram.

Vognen er udrustet med en 10 m GRIPTO 1010 kran med SBM (Smart Boom Control / kranspidsstyring). På kranen er der monteret et slangesæt fra KRONOS til lynskifte af aggregater, hvilket matches af et lynskifte på de 4 forskellige redskaber, der er leveret - et Nisula 425C kombi-aggregat, der både kan fælde, afkviste og læsse - en Mecanil SG220 A RC med radiostyring og to forskellige gribere fra Hultdins. De er alle monteret med Kronos lynskift-systemet.
Sættet blev leveret til Sydjysk Skovservice, der nu har kørt med det nogle måneder, men Valtec har fået lov til at låne det til udstilling på Langesømessen den 19. august.