Abonnementsartikel

Brdr. Roost Eftf. og TBS Maskinpower samarbejder i Sønderjylland

I kølvandet på det seneste års tilpasning af driften hos Brdr. Roost Eftf. i Tønder har ejeren Johan Petersen og TBS Maskinpower indledt et formaliseret samarbejde om salg og service.

I samarbejdet driver Johan Petersen stadig sin egen forretning med salg og service, men kan trække på TBS Maskinpowers reservedelslager, demotraktorer og så videre. I det omfang, Johan Petersen skønner det nødvendigt, kan han også trække på Massey Ferguson-specialisterne i Toftlund til større reparationer.

I grove træk har Johan Petersen omdannet sin maskinforretning til en serviceforretning, der også kan sælge Massey Ferguson-traktorer som hidtil.

- Samarbejdet er positivt for både mig og mine kunder, for alt er 'business as usual' takket være aftalen med TBS, og ingen af os kommer i klemme i den igangværende strukturtilpasning, fortæller Johan Petersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tilpasning til virkeligheden

Da Johan Petersen solgte sine bygninger i Tønder og flyttede værkstedet hjem til sin privatadresse i Løgumgård, opstod der lynhurtigt en masse negativ snak i området:

- Jeg kan forsikre alle om, at vi ikke har lavet nogen kreative økonomiske krumspring i forbindelse med vores flytning. Jeg fik et godt tilbud på bygningerne og grunden i Tønder på et tidspunkt, hvor Agco havde varslet, at de ville koncentrere sig om få, men store Massey Ferguson-forhandlere, og så traf jeg det valg at tilpasse mig virkeligheden og drive min forretning som en lille service- og salgsforretning, men stadig med fokus på Massey Ferguson.

Brdr. Roost Maskinforretning blev etableret helt tilbage i 1948, og allerede i 1964 havde man solgt de første 1.000 traktorer. I 1988 overtog Johan Petersen forretningen og har solgt og serviceret Massey Ferguson traktorer og alle andre landbrugsmaskiner og redskaber lige siden, og vil fortsætte med det.

Rart med anerkendelse

Hos TBS Maskinpower er direktør Jens Hansen glad for det nye samarbejde og også stolt over, at Johan Petersen har valgt at samarbejde med TBS. Det må efter hans mening betyde, at hans forretning har opført sig ordentligt i området.

Jens Hansen har også respekt for Johan Petersens beslutning om at drive sin forretning efter en ny forretningsmodel:

- Johan har udvist rettidig omhu og tilpasset sin forretning til den nye virkelighed i branchen og fundet en god løsning for sine kunder og for sig selv. Vi kender godt udfordringerne og har selv kæmpet hårdt med tingene hen over den seneste landbrugskrise, men har bevaret en offensiv indstilling til arbejdet, mens vi har trimmet forretningen, så vi nu både kan drive en sund forretning og se os om efter nye muligheder.