Efter TBS Maskinpowers opkøb af Valtec, er Valtra-forhandlingen i hele det sønderjyske område sikret.

- Jeg er rigtig glad for denne løsning, og at vi kan beholde de kompetancer, som Valtec besider i det nye setup, fortæller Arne Spejlborg, ansvarlig for Valtra i Danmark, om overtagelsen af Valtec.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg er rigtig glad for denne løsning.

- Arne Spejlborg, ansvarlig for Valtra i Danmark

- Investorer til store maskinforretninger hænger ikke på træerne, og vi har i et par år ikke kunne dække det sønderjyske område tilfredsstillende, men det ser der nu ud til at komme en løsning på, med TBS Maskinpower og i sidste ende Raiffeisen Waren GmbH, som ejer, fortæller Arne Spejlborg, som samtidigt påpeger, at der på sigt vil være mulighed for endnu et udsalgssted af Valtra i det sønderjyske:

- Valtec fortsætter fra lokaliteten i Gravens ved Kolding, men der kommer med tiden helt sikkert en lokation mere til, for at dække forhandlerområdet for Valtra-traktorer, som nu dækker et forholdsvis stort område fra grænsen op til Horsens i nordøst samt fra grænsen til Nørre Nebel i nordvest.

Kompetencer på hver sit område

Ifølge Agcos 'Rute 66'-strategi, hvor brands som Massey Ferguson og Fendt skal deles op, kan Valtra og Fendt kan få lov at blive solgt sammen fra samme adresse og ejere.

- Ved at beholde Valtra-eksptisen i Gravens opnår vi den bedste løsning for alle, fortæller Arne Spejlborg, og påpeger at det giver god mening at holde mærkerne adskilt med Valtra i Gravers og Fendt i Starup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Valtec har rigtig gode kompetencer i skoven, hvor der hvert år laves rigtig mange skovløsninger.

Det samme fremhæver Jens Hansen fra TBS Maskinpower:

- Vi har ét kundenetværk og teknisk indsigt i nogle fagområder. Valtec har et endnu større kundekartotek med skovfolk og teknisk ekspertviden på andre områder. Samlet set bliver det Danmarks måske stærkeste skovteam.

På landbrugssiden er det derimod TBS Maskinpower, der kommer med det største netværk og flest erfaringer, selvom Valtec gennem årene har solgt mange Valtra-landbrugstraktorer til områdets landmænd og været blandt Danmarks bedst sælgende Valtra-forhandlere.

- Også her kan vi få stor glæde af hinandens kompetencer, mener Jens Hansen, der også mener, at Fendt's selvkørende sprøjter, finsnittere og mejetærskere er et godt supplement til Valtra's traktorprogram.