Lyt til artiklen:

Fire selvkørende gyllenedfældere på vej til maskinstationer

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Fire store Vervaet'er med komplet dansk udstyrspakke inklusiv dansk kran er alle solgt af Steen Lerche Hansen fra Valtec i Gravens og skal videre til maskinstationer over hele Jylland. De to første er allerede leveret fortæller, Steen Lerche Hansen, der er produktspecialist for Valtec.

Det skriver Valtec i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover er endnu en på vej fra Holland.

Steen Lerche Hansen er i sagens natur tilfreds med, at han nu kan sende de første fire vogne afsted, det er nemlig bekræftelsen på, at de seneste par års indsats og mange demonstrationer har været sliddet værd.

- Maskinstationerne og ikke mindst deres kunder har fået øjnene op for, at de femhjulede Vervaet'er med udskydelig midteraksel fordeler marktrykket ud over et stort areal, og derfor er skånsomme ved markerne, forklarer han.

Han fortæller, at maskinerne både er skånsomme ved græsmarkerne, men også er gode med nedfældere på sort jord efter pløjning.

- Når forårsgyllen er nedfældet i pløjejorden med en Vervaet, er der et jævnt såbed men ingen hjulspor til at irritere resten af dyrkningssæsonen, og det sætter alle pris på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvor man i mange lande læsser gylle via separate pumper eller suger det direkte ud af spaltekanalerne, er der i Danmark nærmest tradition for at gyllevognene selv kan læsse gyllen via en kran. Vervaet har for længst erkendt, at hvis man vil sælge maskinerne i Danmark, så skal de have en læssekran. Den hollandske fabrikant har også lyttet sig frem til, at de danske kunder vil have store dækmonteringer og GPS-løsninger. Derfor findes der en "dansk" Vervaet-model. Den kaldes Vervaet Hydro Trike 5x5 DK og kendes på et ekstra stort forhjul, læssekran med læssekapacitet på 13-14 m³ pr. minut (fuldt læs på 1 minut og 50 sekunder), træk på alle fem hjul og som er forberedt til det GPS-system, den enkelte kunde foretrækker.

Alle de fem nye Vervaet'er er af denne model, men der er alligevel sket individuelle tilpasninger efter kundernes ønsker og behov. Først på året lancerede Vervaet en helt ny brugerplatform med bl.a. mulighed for gradueret tildeling af gylle og udveksling af data mellem maskine og eksempelvis maskinstationens kørselsleder. Det er allerede integreret i de fem maskiner.

Et andet dansk særkende ved Vervaet er, at det hollandske firma gennem samarbejdet med Valtec kan mønstre en dansk salgs- og serviceorganisation.