L&F og Danmarks Idrætsforbund skriver i et debatindlæg på Jyllands-Posten.dk om udfordringerne med at skabe arbejdspladser, velstand, eksport og skatteindtægter. I det puslespil spiller idrætsforeningerne, ifølge L&F og Danmarks Idrætsforbund en væsentlig rolle.

Det er formand for L&F, Martin Merrild, og formand for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, der er gået sammen om debatindlæget. De to foreninger har skabt fælles front for at gøre det endnu mere attraktivt at leve, arbejde og bo uden for Danmarks største byer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er udfordringer med den regionale balance i Danmark. Trods de mange gode grunde til at leve og bo uden for Danmarks største byer, er der fortsat et uudnyttet potentiale i mange af de lokalsamfund, hvor der er lidt længere mellem husene. Det drejer sig ikke mindst om indbyggernes mulighed for at udfolde deres visioner for lokalsamfundet og om virksomhedernes mulighed for at etablere og udvikle sig, skriver de.

Landbrugs- og fødevarererhvervet sikrer, ifølge L&F og Danmarks Idrætsforbund, en væsentlig del af beskæftigelsen i disse områder. Her ser de to foreninger, at et samspil mellem de to skaber synergi.

- Her spiller idrætsforeningerne en væsentlig rolle. Foreningerne er med til at binde lokalsamfundene sammen, skabe sunde og sociale aktiviteter og sikre det sociale kit mellem borgerne. Vi bør sammen støtte og bruge foreningsfællesskaberne og de lokale aktivitetstilbud til at gøre det endnu mere attraktivt at flytte hertil, skriver de.

De appelerer politikerne til at skabe bedre rammer for netop vilkårerne for foreningerne.

- Derfor har vi brug for, at politikere også ser det som en investering at skabe gode vilkår for foreningerne og arbejder ud fra klare frivillighedsstrategier, så den frivillige indsats anerkendes. Det er landmanden, købmanden og den lokale smed, der - udover at skabe arbejdspladser i lokalsamfundet - bruger deres fritid på at være frivillig i den lokale forening, skriver de.