Indtil nu har det kun været muligt at udbringe gyllen med en 18 meter bom, hvis man ønskede slæbeskærbommen sat på traktorens liftarme, og tilfører gyllen med en pumpeledning. På Agritechnica 2017 kunne Bomech dog vise en 24 meter version af slæbeskærsnedfælderen til monteringen i traktorens trepunktslift.

- Gyllen leveres i en pumpeledning til slangebommen, og fra Bomechs side kan vi ikke levere slangerulle løsninger, pumper og lignende, da der er mange andre på markedet, som er langt bedre til det, fortæller Raymond Lansink, salgschef hos Bomech.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fleksibelt system

Ønsket om en løsning til traktorens liftarme har været stigende, og den helt centrale grund er en tidlig udbringning af gyllen:

- Mange ønsker en tidlig udbring, hvor marken knap kan være gyllevognen, og her kan denne skånsomme løsning være langt mere optimal, fortæller Raymond Lansink.

Han påpeger desuden fleksibiliteten i bommen, da man kan montere samme bom på gyllevognen.

- Ved at afmontere rammen til traktoren, kan man faktisk sætte bommen på en gyllevogn til brug resten af året, fortæller han.

Dog vil løsningen da hænge bag ved gyllevognen under transport, og dermed flyde betydeligt mere, end den tradionelle Bomech løsning, hvor bommen foldes hen langs siderne på gyllevognen under transport.