Maskinbladet, Agritechnica

Med 30 meters arbejdsbredde viser hollandske Bomech producentens hidtil bredeste slæbeskærsbom på Agritechnica.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bommen er særligt velegnet til det danske marked, fortæller Raymond Lansink fra Bomech, som hentyder til bommens gode egenskaber i hvedemarker, hvor flere og flere danske landmænd indfører 28 og 30 meter plejespor.

- Vores nuværende serie stopper ved 24 meters arbejdsbredde, men vi kan nu tilbyde bommen i en 27 og 30 meter udgave. Indtil videre producerer vi kun få modeller til næste sæson i et begrænset antal, da vi stadig skal undersøge, hvordan bommen opfører sig på de forskellige gyllevogne.

Dermed tør Raymond Lansink ikke love, at der kommer nogle af de nye bomme til Danmark til kommende sæson.

Fire fordeler

Den nye bom har et wiresystem, som holder bommen stabil, især ved hævning af bommen på forageren. Der er moneret fire fordeler på slangebommen, og som standard er det Vogelsang-fordelere der benyttes.

- Vi kan dog også tilbyde at monterer de danske Harsø-fordelere på bommen, påpeger Raymond Lansink. Bommen kan desuden udstyres med sektionsaflukning i hver side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slæbeskærbommen sætter op til otte til 10 kg skærtryk på hver slæbesko, og bommene er blevet godt udbredt i Danmark de seneste år. Det er danske Gøma, som har importen af Bomech.