Gøma GG 12 LDM edition er navnet på den ret specielle gyllevogn, som er på vej til den norske maskinstation Levanger Drift og Montasje as fra den danske gyllevognsproducent i Viborg.

Gyllevognen er helt ny med en specialproduceret tank, med fyldetårn og vakuumpumpe, med 1050 millimeter brede hjul på en udskudsaksel samt en 12 meter Bomech-slæbeskærsbom monteret, som foreløblig det eneste redskab til vognen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

rich-media-2
Den indtil videre første Gøma GG 12.

Dansk forbillede

Levanger Drift og Montasje as i Norge råder i forvejen over en Gøma GG18 samt en Samson PG II 20 gyllevogn, og de er også begge monteret med Bomech slæbeskærsbomme. Alle tre gyllevogne er købt hos Gøma igennem den norske forhandler Hatterud Maskin.

- For at kunne begå sig på de mere kuperede marker har vi i noget tid snakket med maskinstationen, om en løsning noget lig den, som vi var med på sidelinjen til at opbygge hos Jacob Ulv Maskinstation, fortæller Karsten Kammer, salgschef og medindehaver af Gøma.

Til foråret 2019 var Jacob Ulv Maskinstation klar med en 13 kubikmeter gyllevogn bygget over en ældre Vervaet-gylleanhænger med 1050 millimeter brede dæk på en udskudsaksel. Opbygningen fandt sted på Jacob Ulvs eget værksted, men med hjælp fra Gøma.

Klik HER for at se eller gense den specielle gyllevogn fra Jacob Ulv Maskinstation

- Vi arbejdede på at finde en brugt Vervaet-gylleanhænger, men det var ikke let at finde i en ordentlig stand, og det endte med, at vi fik specialproduceret denne 12 kubikmeters tank, fortæller Karsten Kammer, som ser frem til at få de første erfaringer med gyllevognen hos den norske maskinstation.

rich-media-4
De 1.050 millimeter brede dæk kan skydes hydraulisk ud på gyllevognen, så der trykkes ved siden af traktorens hjulspor.