Kemivirksomheden BASF har i en pressemeddelelse offentliggjort, at virksomheden har købt Bayer Seed, der er såsædsafdelingen af kemikoncernen Bayer.

- Det styrker og udvider BASFs portefølje til landbruget i en række nøglelande, og underbygger BASFs engagement indenfor landbrug, innovation og langsigtet vækst, skriver BASF i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge BASF ønsker Bayer at skille sig af med Bayer Seed som en del af det planlagte køb af Monsanto.

- Kontantkøbsprisen er 5,9 milliarder euro, med forbehold for visse tilpasninger ved afslutningen. De aktiver der skal erhverves, omfatter Bayers globale ikke selektive herbicid aktiviteter (glufosinat-ammonium), med produkterne Liberty, Basta og Finale, og den relaterede frøvirksomheder til en række nøgleafgrøder på udvalgte markeder. Herunder canolahybrider i Nordamerika under varemærket InVigor , rapssorter hovedsagelig på det europæiske markeder, bomuld i Amerika og Europa samt sojabønne i Amerika. Aftalen omfatter forædling og fremavl for disse afgrøder og forhandling af InVigor varemærket, skriver BASF i en pressemeddelelse.

For hele året 2016 udgjorde salget af den virksomhed, som BASF nu køber fra Bayer, cirka 1,3 milliarder euro og EBITDA til cirka 385 millioner euro. Handlen er betinget af Bayers køb af Monsanto og godkendelse fra relevante myndigheder, og forventes at være lukket i første kvartal af 2018.

Handlen omfatter mere end 1.800 medarbejdere, der primært er placeret i USA, Tyskland, Brasilien, Canada og Belgien samt produktionsfaciliteter i Tyskland, USA og Canada, samt forædlingsfaciliteter i Amerika og Europa.