Sidste år kunne danske Agrometer præsentere en kranarm på producentens selvkørende gylleudlægger. Den sikrer en lettere kørsel i marken samt hurtigere styring af fødeslangen til gylleudlæggeren.

På Agromek 2016 kunne Agrometer vise nogenlunde samme princip på de slangeoprullere, som sørger for, at den selvkørende gylleudlægger kan række længere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at monterer en kranarm på slangeoprulleren, kan traktoren holde sig i plejespor på marken, mens slangen lægges ud. Eller den kan måske lægge slangen ud fra en markvej eller lignende og helt holde sig fra marken, fortæller Peter G. Pedersen, eksportdirektør hos Agrometer.

- Desuden bliver det også lettere at styre slangens forløb på selve slangerullen under oprulning, fortæller han.

Flere ruller til samme arm

Kranarmen monteres i traktorens trepunktslift, mens slangerullen efterfølgende monteres i en A-ramme på kranarmen.

- På den måde kan man betjene flere slangeruller med samme kranarm, fortæller Peter G. Pedersen, som også fremhæver, at hydrauliktilkoblinger er ført ud til siderne, når de forskellige ruller skal af- og påmonteres på A-rammen.

- Det gør det væsenligt lettere at montere en ny slangerulle på kranarmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Peter G. Pedersen kan desuden fortælle, at Agrometer har kørt test med systemet i sæson 2016 og vil producerer fem sæt til kommende sæson.

Lækagemåling

På Agromek kunne Agrometer desuden høste to stjerner på en lækagemåling, hvor der er monteret en ekstra flowmåler på slangeudlægningssystemet.

- Ved at monterer en ekstra flowmåler på gylleudlæggeren, som trådløst snakker sammen med flowmåleren på pumpevognen, kan chaufføren sætte en minimumsgrænse for lækage - helt ned til 0 kubikmeter i timen. Og hvis der sker et udslip, vil systemet sørge for, at pumpevognen standes, fortæller Peter G. Pedersen.