Abonnementsartikel

I løbet af de seneste par måneder er udbuddet af danskproducerede gyllevogne steget, og man får tanker tilbage på storhedstiden af danske gyllevognsproducenter i 90'erne.

Danmark har i generationer været et stolt produktionshjem for mange landbrugsmaskiner, som sælges over hele verden. Noget vi især er kendt for, er dansk gyllevognsteknik. Mens Holland er det land i Europa, som er mest kendt for udvikling og produktion af selvkørende gylleteknik til de professionelle brugere, så er Danmark kendt som det land i Europa, som har udviklingen og produktionen af de mest professionelle gyllevogne.

Det skyldes blandt andet, at vi i Danmark, ligesom Holland, har fået pålagt nationale restriktioner om udkørsel af gylle mange år før andre europæiske lande, og da nød som bekendt lære nøgen kvinde at spinde, er udviklingen drevet mod løsninger, som resten af Europa nu kigger misundeligt på.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.