Abonnementsartikel

Socialdemokraternes fødevare- og landbrugsordfører opfordrede endnu en gang den nye regering til at genåbne forhandlingerne om landbrugspakken i en debat på Agromek.

Agromek 2016 og TVmidtvest havde indbudt til debat om landbrugets fremtid.

Det overordnede emne var hvilke udfordringer, dansk landbrug står overfor og gav deres bud på fremtiden for det trængte erhverv.Et af de emner, der var størst debat om, var landbrugspakken. Tidligere på dagen havde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i åbningstalen ellers kategorisk afvist, at genåbne forhandlingerne om landbrugspakken.

- Jeg er ikke ude på at lave alting om. Jeg er ude på at finde den balance, der skal til, så landmændene kan regne med det for fremtiden,

Simon Kollerup, fødevare- og landbrugsordfører for Socialdemokraterne

Alligevel opfordrede Socialdemokraternes fødevare- og landbrugsordfører, Simon Kollerup den nydannede regering at genåbne forhandlingerne for at skabe stabilitet i erhvervet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det landmændene har allermest brug for, er stabilitet. Og når man laver en landbrugspakke, som efterfølgende ændres efter dialog med EU, så mener jeg, at vi bør sikre os et bredt forlig som sikrer, at der ikke er usikkerhed om, hvad man skal forholde sig til som landmand. Jeg er ikke ude på at lave alting om. Jeg er ude på at finde den balance, der skal til, så landmændene kan regne med det for fremtiden, sagde Simon Kollerup under debatten.

Venstres fødevare- og landbrugsordfører opfordrede derfor Socialdemokraterne til at bakke op om landbrugspakkens indhold og på den måde sikre arbejdsro for landmændene.

- Som det er lige nu, er det jo blandt andet Socialdemokraterne, som skaber uro og usikkerhed. Derfor vil jeg da opfordre til, at Socialdemokraterne ændrer holdning til landbrugspakken og bakker op om det indhold der er i dag, sagde Erling Bonnesen.

Og det var formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild enig i.

- Hvis Socialdemokraterne vil åbne forhandlingerne om landbrugspakken igen, fordi I vil ind og regulere gødningsmængder igen, så er det en meget dårlig idé. Hvis det er fordi I vil bakke op om pakkens nuværende indhold og sikre en stabil fremtid for landbrugspakken, så kan det godt være en god idé, lød det fra Martin Merrild.

Hele debatten kan ses i Krydsfelt på TVmidtvest tirsdag aften klokken 18.25.