Enhedslistens fødevareordfører, Maria Reumert Gjerding, har rettet alvorlige beskyldninger mod miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen for bevidst at gennemfører en landbrugspakke, der skader befolkningens sundhed.

Hun henviser til en rapport fra GEUS, der ifølge Enhedslistens ordfører påviser, at Landbrugspakken vil øge forureningen af det danske grundvand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Af rapporten fremgår det, at det ville give problemer for drikkevandet, hvis man ikke foretager sig andet. Men det er jo netop det, vi gør med vådområder og efterafgrøder, der opsamler næringsstoffer.

Erling Bonnesen, miljø- fødevareordfører Venstre

Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen afviser ikke overraskende totalt Enhedslistens angreb og siger til Maskinbladet, at der er tale om en skræmmekampagne af værste skuffe:

- Det er en professor, der er kommet med en udtalelse. Men læser man hele udtalelsen, kommer kun den ene del af billedet frem. Vi har netop i Landbrugspakken vedtaget modgående kompenserende foranstaltninger, eksempelvis minivådområder og efterafgrøder, for at skabe balance i miljøregnskabet, siger Erling Bonnesen.

Misvisende

Han siger videre, at det ville have klædt Enhedslisten at forholde sig til fakta og få hele billedet frem:

- Det er ikke første gang, vi har set en skræmmekampagne fra dem. Af rapporten fremgår det, at det ville give problemer for drikkevandet, hvis man ikke foretager sig andet. Men det er jo netop det, vi gør med vådområder og efterafgrøder, der opsamler næringsstoffer. Den historie fortæller Enhedslisten ikke, og derfor indleder de en skævvredet og misvisende skræmmekampagne. I Venstre passer vi selvfølgelig godt på miljøet og grundvandet, og derfor kan vi afvise Enhedslistens påstande. De første tal for høsten viser i øvrigt, at proteinprocenten i kornet er steget uden at forringe miljøet, og det var lige præcis det, vi ønskede at opnå, siger Erling Bonnesen.