Abonnementsartikel

Østriske Pöttinger opdaterer producentens 10 meter Novacat-skårlægger med ny drivlinje.

Y-Drive kalder østriske Pöttinger den nye drivlinje i producentens 10 meter triple skårlæggersæt Novacat A10.

Den nye drivlinje består af ny hovedgearkasse, som er placeret bag på skårlæggeren. Det betyder, at der nu kan anvendes en længere, men samtidigt mere standard PTO-aksel, som arbejder med en mindre vinkel, som ifølge Pöttinger giver en længere levetid på PTO-aksel.

Op til 10 meter

Novacat A10 skårlæggeren kan forskydes 40 centimeter sidevejs, og dermed kan skårlæggeren med en tre meter frontskårlægger arbejde fra 8,8 til 9,5 meter, men hvis der monteres en 3,5 meter frontskårlægger, bliver arbejdsområdet fra 9,2 meter til 10,02 meter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Under transport er højden under fire meter, mens transportbredden blot er 2,7 eller 3,15 meter afhængigt af frontskårlæggeren. I sammenklappet position kan skårlæggeren også afmonteres og dermed i følge Pöttinger spare plads i maskinhuset.

Flere styremåder

Skårlæggeren kan enten styres vedhjælp af Select Control-computeren, som blot kræver et enkelt dobbeltvirkende fjernudtag, og fra computeren kan chaufføren vælge, hvilke skårlægger enheder der ønkes benyttes, styring af arbejdsbredden, styring af sikkerhedssideskærmene, transport-lås samt styring af affjerdring af skårlæggeren.

Som ekstraudstyr kan skårlæggeren styres med LS-hydraulik med Power Control terminalen, hvor man har mulighed for styring over ISO-BUS terminal. Foruden de samme funktioner som i Select Control, så kan skårlæggeren automatik regulere bredden på skårlæggeren udfra signaler fra styrevinkel sensor på traktoren, så skårlæggeren følger traktoren i eksempelvis kurvekørsel.

På servicesiden er alle smørenipler, inklusiv PTO-aksler på 50 timer, mens olie i gearkasser ligger på 250 timer