Et fornyet fald i tilførslen af slagtesvin gør, at der ikke længere er grise nok til at opretholde slagtningen på aftenhold på Danish Crowns slagteri i Ringsted. 20 fastansatte bliver opsagt. Derudover fratræder omkring 100 medarbejdere, efterhånden som deres tidsbegrænsede ansættelse udløber.

- Det er en rigtig træls situation. Vi så en stabilisering i leverancerne af slagtesvin gennem hele 2015, men siden nytår har vi set et fald på omkring tre procent i forhold til sidste år. Derfor er det nu nødvendigt at tilpasse kapaciteten, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en rigtig træls situation.

Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork

I løbet af den kommende måned vil antallet af slagtninger i Ringsted blive reduceret fra 46.000 til 34.000 grise om ugen. At tilpasningen rammer Ringsted, skyldes først og fremmest, at der ikke er grise nok på Sjælland til at fylde slagteriet. Danish Crown kører hver eneste uge over 10.000 grise over Storebælt med ekstra transportomkostninger til følge.

- Vi kommer nu ned på det antal slagtninger, som lå i den plan, vi iværksatte i foråret 2015. Dengang lukkede vi to slagtelinjer i Ringsted, men det viste sig hen over sommeren sidste år at være for stor en nedgang, så derfor oprettede vi et aftenhold. Det har kørt rigtigt godt i et år, men nu er der desværre ikke længere tilstrækkeligt med grise til at slagte om aftenen i Ringsted, siger Per Laursen.

De over 100 medarbejdere, der arbejder om aftenen med udbening, pakning og produktion til Danish Crowns kunder i Asien, berøres ikke af tilpasningen.

- Vi står heldigvis i en situation, hvor der er god efterspørgsel på Danish Crowns produkter ude i verden. Derfor forventer vi også at kunne tilbyde andet arbejde til en god del af de medarbejdere, der lige nu er beskæftiget med slagtning om aftenen, siger Per Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over Ringsted tilpasses kapaciteten også på Danish Crowns største slagteri i Horsens, hvor slagtningen reduceres fra 102.000 til 98.000 grise om ugen.