I løbet af det næste halve år skal Danish Crown slagte 300.000 flere grise end ventet, og det arbejde skal slagterikoncernen bruge flere hænder til at udføre.

Derfor bliver der i øjeblikket ansat masser af nye medarbejdere på tre af koncernens slagterier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er fantastisk dejligt, at vi har udsigt til at få flere grise til vores slagterier. Det har vi sukket efter, så det er meget positivt, at udviklingen går den vej. Vi har alt for længe oplevet, at vi måtte skære vores kapacitet ned, fordi vi manglede grise, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse.

Fordeling af de nye medarbejdere

De 300.000 ekstra grise, som ventes at blive sendt til slagtning, kaster 80 nye job af sig i Sæby og mellem 30 og 40 i Herning. Desuden vil Ringsted tilbyde arbejde til cirka 35 nye medarbejdere.

I Sæby tages slagtekæde nummer to i brug om aftenen, og som følge deraf vokser aktiviteterne i udbening, pakkeri og udlæsning også.

I Herning skal udvidelsen af medarbejderstaben bruges til de stadigt flere specialgrise, som Danish Crown håndterer. Herning er specialiseret i de mindre produktioner, der kræver mange skift, og som betyder, at det er en kompleks affære at holde styr på de mange forskellige typer af kød, der kører gennem fabrikken.

I Ringsted er udvidelsen af produktionen to-delt. I en afdeling, som producerer til Japan, skal slagteriet bruge cirka 15 mand, og så skal der bruges cirka 20 medarbejdere i udbeningsafdelingen, fremgår det af pressemeddelelsen.