Abonnementsartikel

Svend Aage Christiansen har indgået samarbejde med PM Markservice på Thy, hvilket betydet øget aktivitet og synergieffekter.

For blot fem år siden startede Christian Mortensen PM-Markservice op med én enkelt traktor og presser med udgangspunkt i Hurup i det sydlige Thy, og i 2015 var der 10 mand ansat. Pr. 1. januar 2016 er der taget endnu et skridt i udviklingen, idet PM-Markservice har indgået en samarbejdsaftale med Svend Aage Christiansen fra Østervrå i det nordjyske, som blandt andet driver en af landets største maskinstationer med afdelinger i både Jerslev nord for Aalborg og Terndrup nord for Hadsun.

- Med afdelingen i Thy kan vi opnå flere synergieffekter af maskinparken, fortæller Christian Mortensen, indehaver af PM Markservice.

Allerede i 2015 har der været samarbejde med Svend Aage Christiansen, og her kunne blandt andet halmpressere udnyttes i Thy og Nordjylland.

- Vi er altid 14 dage bagefter på Sydthy, som hovedsageligt skyldes den kolde jord. Så det passet med at vi kunne udnytte maskineri og mandskab til at presse halm på Sydthy, da pressearbejdet stort set var afsluttet i det nordjyske, fortæller Christian Mortensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stor maskinpark

Det nye samarbejde betyder blandt andet, at der vil både komme selvkørende finsnittere og gyllevogne til Thy fra Svend Aage Christiansen og stå fast.

- I dag er det nødvendigt at maskinstationerne er store for at kan håndtere de stadig større og større kunder, og samtidigt er det nødvendig for kunden at vide, at der er en driftssikkerhed i maskinerne. Derfor har vi også mulighed for at trække på en ekstra finsnitter, hvis vi pludselig oplever nedbrud på den der står fast i Thy, forklarer Christian Mortensen.

Det vil dog også hovedsageligt være store opgaver og de større maskiner, som flyttes mellem afdelingerne, da der er knap 100 kilometer mellem Christian Mortensen og Svend Aage Christiansen.

I gang hele året

PM Markservice har ikke helt på samme måde den korte sæson, som mange andre maskinstationer, da Christian Mortensen har slået sig ret godt fast på udlejning af mandskab til andre maskinstationer og entreprenører.

- Det er blandt andet forklaringen på, at vi er gået fra fire ansatte i 2014 til 10 ansatte i 2015, da jeg begyndte at leje mandskab ud til de virksomheder, som måske i kortere eller længere tid havde brug for ekstra mandskab.

Derfor er mandskabet også i gang i stort set hele året, og når frosten sætter ind, så er der også brug for folkene hos PM Markservice:

- For fire år siden startede vi høst af energi-pil op, og her udnytter vi frosten om vinteren til at høst energipilen, og det giver også en del arbejde i vinterperioderne, da vi kommer over et meget stort geografisk område, fortæller Christian Mortensen.

Lørdag den 16. januar afholder PM Markservice åbent hus fra adressen i Thy, hvor også Svend Aage Christiansen vil være tilstede, og der vil ikke bare blive vist maskiner frem, men der vil også være udstilling fra Svend Aage Christiansens byggefirma, som blandt andet bygger en del landbrugsbyggeri.