Abonnementsartikel

Virksomheden Monosoft har udviklet en ny løsning til dokumentation og rapportering af træ.

Efter igennem flere år at have været leverandør af it-løsninger til store virksomheder som HedeDanmark, Danfoss og DTE kommer Monosoft nu med en ny løsning til skovbranchen under navnet Tradenda. Med få klik på en smartphone er alle nødvendige registreringer af et stykke arbejde i skoven nu gjort. Tidligere tiders omstændelige registreringer og indsendelse med efterfølgende databehandling på kontoret er snart en saga blot.

- I udviklingen har vi lagt stor vægt på brugervenlighed, kvaliteten af data og de særlige forhold, der gør sig gældende i skoven. I tæt samarbejde med HedeDanmark er Tradenda blevet testet under praktiske forhold på mange forskellige enheder, så manden i skoven med garanti kan bruge den smartphone, han har i forvejen og kender, fortæller Jimmy Borch, der ejer Monosoft og er arkitekten bag Tradenda.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I tæt samarbejde med HedeDanmark er Tradenda blevet testet under praktiske forhold på mange forskellige enheder, så manden i skoven med garanti kan bruge den smartphone, han har i forvejen og kender.

Jimmy Borch, ejer af Monosoft og arkitekten bag Tradenda.

Data online straks

Selv om den smarte løsning først lanceres alment nu, er den allerede udbredt i både Danmark og Tyskland, hvor den er blevet taget rigtigt godt imod.

Tradenda er en smart måde at gøre håndens folks arbejde i skoven lettere, samtidigt med at deres kunder får de ønskede data om mængde og placering med det samme. Betalingen for brug af løsningen er også speciel.

- Vi har valgt en afregningsmodel, som gør, at brugerne af Tradenda kun betaler for det, der giver reel værdi for dem. Man betaler altså efter forbrug, og vores model tilgodeser alle kunder lige fra den lille virksomhed på deltid til store virksomheder med flere tusind ansatte, lover Jimmy Borch.

Hans vision er, at virksomhederne bruger Tradenda til al dokumentation lige fra skovning over fældebunkelægning, fotoopmåling, risikotræ og håndtering til tidsregistrering og flishugning. Det mener han bliver en kæmpe fordel at samle alle blanketter i eet system. I fremtiden ser han Tradenda udviklet til andre brancher med behov for pålidelig fotodokumentation med kortkoordinater og tidsstempling.