Abonnementsartikel

Challenger har virksomhedens første trailersprøjte klar. Derudover er den velkendte selvkørende RoGator 600-sprøjte blevet udstyret med en ny kabine.

På dette års Agritechnica vil Challenger fremvise trailersprøjten RoGator 300, der er bygget over teknikken fra den velkendte RoGator 600 selvkørende sprøjte.

Trailersprøjten RoGator 300 er den første trailersprøjte fra Challenger, og den nye model deler to tredjedele af teknikken med RoGator 600. Det vil sige, at blandt andet sprøjtebommen og affjedringen er hentet fra RoGator 600.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye trailersprøjte findes i to udgaver - RG333 og RG 344. De to sidste tal i modelnavnet er udtryk for sprøjtens tankstørrelse. Det vil sige, at sprøjten kan fåes med henholdsvis 3.300 og 4.400 liters kapacitet.

De nye trailersprøjter fungerer med LS-hydraulik, men det bliver muligt at tilvælge en PTO-pumpe, hvis man ønsker at trække sprøjten efter forskellige traktorer, der ikke har LS-hydraulik-system. Derudover er de nye sprøjter fuldt IsoBus-kompatible, og Challenger fortæller, at de allerede i år har et antal trailersprøjter til at køre test i marken. De nye trailersprøjter kommer på markedet til næste sæson.

Større kabine

Der er også sket nye ting med Challengers selvkørende sprøjte, der går under navnet RoGator 600.

Den selvkørende sprøjte har fået Challengers nye kabine ved navn Global Cab. Kabinen er 32 centimeter bredere, hvilket er en forøgelse på 22 procent. Derudover er den nye kabine udstyret med en forrude, der er blevet 1,34 kvadratmeter større, hvilket, ifølge Challenger, er en forøgelse på næsten 90 procent.