Abonnementsartikel

Krannestrup er deltager i projektet "Minus 30 FE pr. produceret gris", men de har ikke reduceret deres foderforbrug. De ligger nemlig altid meget lavt.

Selvom Seges VSP's projekt "Minus 30 FE pr. produceret gris" går ud på at reducere sit foderforbrug, så er det ikke det, der er sket på Krannestrup øst for Hadsten. Men på trods af det, så ligger Niels Aage Arves besætning rigtig flot placeret ud af de 50 besætninger, der er med i forsøget, og det er fordi, at de konstant har ligget på et lavt niveau i foderforbrug.

Stabilt niveau

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at ligge helt i toppen i placeringsrækkefølgen over de deltagende besætninger, skal man have scoret højt på to måleparametre, som er samlet foderforbrug hos de forskellige dyregrupper, samt hvor meget man har sænket sit foderforbrug fra det niveau, som besætningen lå på som udgangspunkt. Så selvom besætningen på Krannestrup har et meget lavt foderforbrug, der kan måle sig med de bedst placerede i projektet, så ligger de et stykke nede på ranglisten, da de ikke har scoret særligt højt i "Forbedret foderforbrug".

Krannestrup har fem foderenheder mere pr. produceret gris end dem, der ligger bedst placeret, men har kun forbedret deres foderforbrug med to foderenheder, hvor nummer et på listen har forbedret deres forbrug med 24 foderenheder, hvilket er medvirkende til at give den førende besætning deres placering.

tkf

Du kan læse mere om projektet i det nye Hyo der udkommer fredag den 4. september.

Hvis du har abonnement på bladet, kan du allerede nu læse artiklen her.