Abonnementsartikel

Et stærkt samarbejde om en fælles referencepopulation for Holstein er indgået mellem en række kinesiske organisationer og blandt andet Aarhus Universitet og VikingGenetics

Formålet med et samarbejde de nordisk-kinesiske organistationer er at styrke kinesisk og nordisk Holstein avlsarbejde med øget brug af genomisk selektion, som vil have stor indflydelse på en række vigtige områder.

Blandet andet hurtige forbedringer i Holstein-avlsarbejdet vil blive opnået ved væsentligt højere sikkerheder på genomiske avlsværdital og den kinesiske mejeriorganisation ser samarbejdet som et kvantespring for kinesisk Holstein-avl for at øge anvendelse af genomisk selektion i Kina.

Desuden kan de nordiske tyre kan vurderes mere sikkert på kinesisk skala.

Samarbejdet kan desuden sikre at nordiske Holstein-tyre vil have en stor eksportfordel for VikingGenetics

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flere partner

Alle parter ser samarbejdet som en givende mulighed til at kombinere professionelle og kommercielle styrker inden for genomisk selektion til gavn for Holstein-avlen i Kina og de nordiske lande.

De forskellige organisationer er: China Agricultural University, Dairy Association of China, Aarhus Universitet, AU/QGG, Nordic Cattle Genetic Evaluation samt VikingGenetics