Abonnementsartikel

Tyske Horsch investerer nu yderligere i teknik til plantebeskyttelse, og udvider tysk sprøjtefabrik til det dobbelte.

Tyske Horsch er kendt som specialist i teknik til såning og jordbearbejdning. Teknik til plantebeskyttelse er de senere år kommet på programmet via samarbejde med sprøjtefabrikanten Leeb. I 2011 blev Horsch Leeb Application Systems GmbH grundlagt. Partnerskabet, der blandt andet har resulteret i udvikling en unik patentanmeldt bomstyring, BoomControlPro, har gjort efterspørgslen efter marksprøjter fra Horsch Leeb ganske stor. Horsch investerer og udvider nu sprøjtefabrikken i Landau an der Isar til det dobbelte.

Fordobling af areal

Investeringen i udvidelsen beløber sig til omkring 1,3 millioner euro. Her opføres ny produktionshal på 1.900 kvadratmeter, hvilket betyder en fordobling af produktionsarealet. Desuden bygges en tre-etagers bygning på 300 kvadratmeter til velfærdsfaciliteter, kontorer og mødelokaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Horsch Leeb Application Systems har det sidste år oplevet stor vækst i salget inden for teknik til plantebeskyttelse. Denne positive vækst har gjort udvidelsen af produktionsfaciliteterne nødvendig.

Øget omsætning

Omsætningen hos afdelingen med plantebeskyttelsesteknik steg i 2014 i forhold til 2013 med 56 procent. Den væsentligste årsag er, at Leeb plantebeskyttelsesteknik med succes, er blevet introduceret af Horsch på eksportmarkedet i lande som Frankrig, England, Polen og Danmark.

På Agritechnica 2013 blev en nyudviklet bomstyring, BoomControlPro, introduceret med succes. Ifølge Horsch hæver denne bomstyring kapaciteten og giver flere sprøjtetimer, samt giver mindre afdrift og deraf højere udnyttelsesgrad på plantebeskyttelsesmidlerne, og netop denne nye bomstyring er ifølge Horsch en medvirkende årsag til det stigende salg af både selvkørende og trailersprøjter.

Nye modeller

Ud over oprustning af produktionskapaciteten for det eksisterende program, med selvkørende Leeb PT 280 og Leeb GS trailersprøjter, er der skabt mulighed for produktion og udvikling af nye modeller. Det gælder blandt andet en ny Leeb PT 330 selvkørende sprøjte som nu officielt er frigivet til salg i 2016.

En ny serie trailersprøjter med modelbetegnelsen Leeb LT præsenteres senere i år officielt på Agritechnica. Leeb LT er udstyret med nyudviklet kunststoftank i tankstørrelser på 4.000, 5.000 og 6.000 liter. LT modellerne kan som basis udrustes med manuelle håndbetjente ventiler samt armaturer og kan på topmodellerne, udstyres med samme teknik som de større modeller Leeb GS 6-7-8. GS sprøjterne er udstyret med rustfrie tanke og high-tech betjening, hvor alt styres elektrisk fra førersædet