Horsch udvider produktprogrammet indenfor teknik til plantebeskyttelse med en nyudviklet trailersprøjte.

Den nye model hedder 4AX og er udviklet til de brugere hvor 4.000 liter segmentet passer til arealstørrelsen. Samtidigt rummer sprøjten samme bomstyring og betjening, som de øvrige Horsch-sprøjter, og med mulighed for at tilvælge en bred vifte af ekstraudstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder, at selv den mest kræsne bruger kan tilfredsstilles, fortæller Arne Gejl, marketingschef hos Stroco-Agro, som er den danske importør af Horsch i Danmark.

Op til 30 meter

Ligesom sine større søskende i Horsch Leeb familien, modellerne LT og GS, er også den nye AX trailersprøjte udstyret med BoomControl bomstyring.

Systemet styrer bommen ved hjælp af samme teknologi, som er kendt fra fly-verdenen, og Horsch har taget patent på systemet.

Gyroskopteknologi, som også er kendt fra fly-verden, er benyttet på sprøjtebommen. En række sensorer, informerer konstant en computer om bommens nøjagtige placering over jorden. Computeren på bommen taler sammen med et lignende elektronisk udstyr på sprøjten, således bommen kan arbejde uafhængigt af sprøjten og altid stå vandret.

To hydraulikcylinder under sprøjten sørger for at forskyde bommen til højre og venstre afhængigt af selve sprøjtens position på marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En sensor informere desuden bom-computeren om sidehæld, og sammen med fire højdesensor følger bommen markens overflade - også under vandret position.

AX sprøjten kan leveres med bombredder fra 18 til 30 meter. Tanken rummer 3800 liter. Rentvandstanken rummer 400 liter. Pumpen som trækkes via PTO er af den klassiske membran type og yder 400 liter i minuttet.

50 centimeter afstand

Dyseopsætningen på AX-sprøjten er klassisk med 50 centimeter afstand og mulighed for dyseholder med plads til enten tre eller fem dyser der skiftes imellem manuelt. Bomcirkulation er standard på AX-sprøjten.

BoomControl bomstyringen der kan arbejde både over og under vandret, tillader arbejdshastigheder på op til 15 kilometer i timen med bommen svævende præcist 50 centimeter over jorden eller afgrøden.

Sporvidden kan indstilles trinløst fra 150 til 225 centimeter. Tilvælges automatisk sporfølgning sker det hydraulisk via trækstangen. De hydrauliske funktioner af bommen sker via almindelig hydraulisk omløb eller LS styring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

4 AX sprøjten er fuldt Isobus kompatibel og kan styres og betjenes af en Horsch-terminal eller traktorens Isobus terminal.