Abonnementsartikel

På årets Borgeby Fältdagar viser Michelin verdens største traktordæk for første gang i Norden.

**** Opdatering ****

Dækkene kører allerede i Danmark, og det har vi skrevet om lige her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under den årlige, svenske landbrugsmesse, Borgeby Fältdagar, viser Michelin sit AxioBib IF 900/65 R46 frem for første gang i Norden. Det sker i dagene den 24.-25. juni i Borgeby lidt nord for Malmø.

Dækket måler måler 2,32 meter i højden og klarer 10,6 tons per dæk, og det er dermed verdens største traktordæk. Dækket viderefører Ultraflex-teknologien, som Michelin udviklede i 2003 for at undgå strukturskader. Teknologien gør det ifølge Michelin muligt at klare tunge laster på meget lavt dæktryk (op til 0,8 bar lavere end traditionelle traktordæk). Det betyder blandt andet bedre greb i jordunderlaget, lavere brændstofforbrug og mindre komprimering af jorden under tung vægt, da vægten fordeles bedre.

På vej til Danmark

Hele otte styk af Michelins gigantiske traktordæk er faktisk på vej til en kunde i Danmark. Dog i den 700 millimeter brede version, som ifølge Michelin leveres inden for få uger.

Michelin AxioBib er produkt af et stort forsknings- og udviklingsarbejde. Dækket er udviklet i samarbejde med førende producenter af landbrugsudstyr, som New Holland, Deutz Fahr og Krone.