Lyt til artiklen:

RoadBib-familien udbygges

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

Med fem nye dimensioner skyder Michelin året 2021 i gang med en markant forøgelse af RoadBib-familien.

Michelin RoadBib-serien, som blev lanceret i 2018, er det første dæk til +200 HK-traktorer, der er specifikt designet til traktorer med hyppig kørsel på almindelig vej.

Med de fem nye dimensioner fra Michelin i Roadbib-familien er 540/65 R 30, 650/60 R 34, 650/65 R 34, 650/65 R 42 samt 710/75 R 42.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed kommer Roadbib-serien op på i alt syv forskellige størrelser. De nye dimensioner bliver tilgængelige på både eftermarkedet og som original montering.

Michelin fortæller, at RoadBibs stærke egenskaber er et resultat af det særlige mønsterdesign, som består af 52 mønsterblokke og en central rygrad, der tilsammen øger grebet i underlaget. Den specielle udformning gør, at 40 procent af dækkets mønster konstant er i kontakt med vejen - en forbedring på 60 procent sammenlignet med Michelin Machbib-landbrugsdækket.

Testet i Danmark

- Michelin RoadBib er blevet et populært dækvalg siden lanceringen og kunderne har efterspurgt de nye dimensioner. I dag bruger landbrugstraktorer stadig mere tid på vejen. Faktisk kan vi se, at traktorer til landbruget nu kører mere end halvdelen af tiden på almindelig vej. Det svarer til 80 procent af den samlede distance, de kører. Udviklingen gælder for kørertøjer med forskellige ydelser. Derfor dækker vores produktpallette i dag traktorer fra 160 til over 400 hestekræfter, forklarer Aage Boller, chef for landbrugsdæk, MichelinNordic.

Faktisk har Michelin testet Roadbib-dækkene hos Kni Maskinstation i det østjyske.

Læs eller genlæs histoien og Kni Maskinstations erfaringer med dækket HER