Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Optimer dine malkekøer med den rette mineralforsyning

10. nov. | Indrykket af Nutrimin

Når vi taler om at maksimere produktiviteten i din malkekobesætning, er det vigtigt at huske, at mineralforsyningen spiller en afgørende rolle.

Del artiklen:

Vi ved, at standard mineralblandinger ikke altid dækker behovene hos højtydende malkekøer. Derfor skal du sørge for, at dine køer får præcis de mineraler, de har brug for, og undgå både mangler og overskud, der kan påvirke både din økonomi og dyrenes velvære på lang sigt.


Standard eller specialiseret blanding

Mineralblandingen skal nøje tilpasses din foderplan og det grovfoder, du producerer på din gård. Dette er en kombination af ydelsesmål, produktionsbetingelser, management og fodersammensætning. Du kan vælge at bruge en standard mineralblanding sammen med kridt og salt eller skræddersy din egen gårdblanding.


Men det er ikke kun sammensætningen af mineralerne, der er vigtig. Du skal også tage højde for de komplekse interaktioner mellem mineralerne. For eksempel kan overskud af kalium forhindre optagelsen af magnesium og resultere i græsforgiftning. Det er derfor afgørende, at mineralerne i din blanding afstemmes nøje.


Præcis oversigt med mineralanalyse

For at sikre, at dine køer får den rette mineralforsyning, anbefaler vi at få foretaget en mineralanalyse af dit grovfoder, især når du skifter til en ny stak ensilage. Dette vil give dig en præcis oversigt over mineralindholdet og hjælpe dig med at tilpasse mineralforsyningen til din besætning. På basis af denne analyse kan du udvikle en skræddersyet gårdblanding, der matcher din nuværende foderplan.


TMR-analyse

En anden metode er at udføre en TMR-analyse af din fuldfodermix, inklusive en mineralanalyse. Dette vil give dig mulighed for at justere din gårdblanding i overensstemmelse med de mineraler, der tilføjes via kraftfoder i malkestalden eller ved malkerobotten.


Råvarer der gør en forskel

Ud over at fokusere på makro- og mikromineraler bør du også overveje at inkludere andre råvarer i din mineralblanding for at forbedre dine køers udnyttelse af grovfoderet og dermed øge din bundlinje. Dette kan omfatte vitaminer, IntelliBond® mikromineraler, levende gær, natriumbikarbonat, urea og beskyttet fedt, blandt andre muligheder.


Vi står klar til at hjælpe dig med at beregne den optimale mineralforsyning til dine køer.

Kontakt vores kvægteam hos Nutrimin, så vi sammen kan sikre din besætnings sundhed og produktivitet.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser