Abonnementsartikel

Originale sliddele er dyre, men ifølge Lemken er der flere fordele ved de dyre sliddele.

Lemken har med DuraMaxx-sliddele et unikt system til ploven, som har en række fordele.

Det unikke ved DuraMaxx er, at sliddele ikke boltes fast, men i stedet sidder fast med splitte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det største problem på mange sliddele er, at når bolthovederne bliver slidt af, så er der stadig 10 til 20 procent tilbage på sliddele. Desværre skal sliddele skiftes, da en ny bolt vil blive slidt over i løbet af ingen tid, påpeger Rane Kjer Møller, servicetekniker hos Lemken Skandinavien.

DuraMaxx-sliddelene fra Lemken har limet et monteringsbeslag fast, og når der føres en split igennem beslaget på sliddelen og på ploven, så låses sliddelen fast på den måde.

Der er endnu ikke nogen form for uoriginal sliddel, som er tilpasset systemet, men det giver kun fordele, forklarer Rane Kjer Møller:

- Vi oplever op til 75 procent længere levetid på DuraMaxx-sliddelene sammenlignet med de originale Lemken sliddele, som det "gamle" alternativ uden DuraMaxx-låsesystemet. Én ting er kortere skifteinterval, en anden ting er den tid, som benyttes på værkstedet, når sliddelene skal skiftes.

- DuraMaxx-navnet kommer fra sætningen "Maxxum Durability", hvilket betyder maksimalt holdbarhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når sliddele så skal skiftes, skal det gå stærkt, og det er trods alt hurtigere med en split end en bolt.

Løse sliddele er en fordel

DuraMaxx-linalerne sidder løst i krogene, når ploven kører i jorden

- Når et stykke stål sidder i spænd, slides det mere end løse stålstykker, som kun er monteret for at blive slidt. På andre underplove er sliddelene samtidigt en del af konstruktionen, og det er en væsentligt fordel på DuraMaxx, at sliddelene netop ikke er en del af den bærende konstruktion.

- Brystpladen sidder fikseret når linealerne sidder fast i monteringsbeslaget med clipsene. Brystpladen har også et stort areal, og sørger dermed for et større slid på denne, frem for muldpladen, fortæller Rane Kjer Møller og tilføjer, at som noget forholdsvis nyt, så sidder plovspidserne også med clips, og sliddet er afhængigt af jordtype, cirka to spidser til ét sæt skær.

Dyre og bedre

De originale sliddele er selvsagt dyrere end de uoriginale, men ifølge Lemken, så holder de også det stykke tid længere, som de er dyrere:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og det betyder rigtig meget, hvor tit sliddelene skal skiftes. Det koster at holde stille, så det skal ned på et absolut minimum, understreger Rane Kjer Møller og fortsætter:

- Man er helt sikker på en garanti for produktionssikkerhed med en ensartet kvalitet, når det er originale sliddele, der er produktgaranti på.

- Desuden tror jeg også på, at når man i juledagene sidder foran computeren og finder nogle billige sliddele, som kommer med posten, så glemmer man måske lidt den søndag morgen klokken 7, hvor man bryder sammen med udstyret, og har brug for hjælp - måske sætter maskinforretningen den kunde forrest i køen, som køber de originale sliddele i forretningen, og ikke kun benytter maskinforretningen i de situationer, som en søndag formiddag klokken 7, hvor det kan være meget svært at få fat i andre. Det er i hvert fald værd at have i baghovedet at loyalitet stadig er et begreb med en hvis værdi.