Med en investering på 2 millioner euro hæver Fodermix produktkvaliteten og minimerer risikoen for salmonella. Desuden er effektiviteten hævet, og fabrikken er blevet bedre funderet - helt bogstaveligt - i det svenske grundfjeld. Dertil kommer, at administrationen er renoveret, så de 12 medarbejdere har bedre vilkår. Da Fodermix blev en del af DLG-koncernen i 2003, var der halvt så mange medarbejdere, og produktionen var også kun det halve.

Investeringen i Fodermix var nødvendig, da Fodermix havde nået loftet for produktionskapaciteten på godt 25.000 tons. Der blev produceret i døgndrift, men ikke på den mest lønsomme måde. Nu kan Fodermix producere 35.000 tons om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er samlet for at markere afslutningen på en stor investering i Fodermix, men vi er også samlet for at fejre og markere en fantastisk udvikling, der er skabt på baggrund af et fantastisk samarbejde og teamwork, sagde Jacob Holm, koncerndirektør i DLG med ansvar for Vilofoss-gruppen.

- De flotte resultater er opnået i et godt og klogt samarbejde med Svenska Foder, men det er først og fremmest opnået gennem et fantastisk godt teamarbejde her hos jer i Fodermix.

Fodermix har stået for en rigtig flot udvikling siden overtagelsen i 2003. Virksomheden har en stærk markedsposition som leverandør til hjemmeblandere - alt imens der er et vigende marked for produktionen af grise i Sverige. Derudover betyder det tætte samarbejde med Svenska Foder meget for de flotte resultater.

Fodermix er en del af DLG-koncernen og indgår i Vilofoss-gruppen, der favner koncernens premix- og mineralaktiviteter. Fodermix er ejet 50:50 af Svenska Foder og Vitfoss.