Du har en ubetalt faktura, der er overskredet sidste betalingsfrist. Klik her for at betale.

Nyheder

Beskyttet Rumipro Urea i gårdmineral

29. jan. 2021 | Indrykket af Nutrimin

Der er fortsat fine tilbagemeldinger på effekten

Del artiklen:

Nutrimin kan nu tilbyde RumiPro Urea som en andel af et gårdmineral. Dosering afstemmes i forhold til jeres aktuelle foderplan. Produktet kan bruges med op til 200 gram/ko, men vil normalt anvendes med 50-150 gram/ko. Du kan også fortsat købe det i 25 kg sække til at iblande i dit fuldfodermix. Men på sigt ventes det, at almindelig foderurea udfases, sådan at det kun kan købes i BigBags i en 80/20 blanding med foderkridt af hensyn til HACCP.

Der er i øjeblikket en del debat om foderurea, ikke mindst set i lyset af stigende priser på indkøbt protein. RumiPro urea er beskyttet coatet urea, som langsomt frigøres i vommen. Derfor er ammoniakforbindelser fra beskyttet urea konstant tilgængelige og synkroniseret med de bakterier i vommen, som fordøjer cellulosen. Almindelig foderurea omdannes straks til ammoniak i vommen, og den del, som mikroorganismerne ikke udnytter, vil blive optaget i blodet og medføre et forhøjet ureatal i mælken, og resten udskilles i leveren. Den proces er belastende og energikrævende for koen og dermed ikke hensigtsmæssig.

Rumopro urea er tidligere omtalt i vores nyhedsbrev og følges tæt i de besætninger, der er startet op. Der er fortsat fine tilbagemeldinger på effekten, sådan at der kan vises en besparelse på indkøbt protein og ikke mindst en styrkelse af grovfoderandelen i foderrationen.

I forhold til den almindelige foderurea, som delvis udskilles, og dermed ikke kommer mikroorganismerne til gode, så kan beskyttet urea doseres med en mindre mængde, da den bliver bedre udnyttet.

Beskyttet Rumipro urea kan anbefales både til malkekøer, opdræt og kødkvæg.

Ring til Nutrimin og hør nærmere om, hvordan beskyttet Rumipro urea kan anvendes på din bedrift.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter